Sisustuspalvelut Joensuussa

Yhteydenotto
Suunnitteluvälineet.

Olipa kyseessä sisustussuunnittelu, stailaus tai remontointi, työ alkaa asiakkaan toiveiden ja tarpeiden kartoituksella. Samalla kartoitetaan aikataulua ja määritellään työtehtävien jakoa. Ensimmäisen suunnittelukäynnin perusteella laadin yleensä alustavat luonnokset työn kohteesta. Tarvittaessa suunnitelmia muokataan asiakkaan kanssa, ja sen jälkeen laadin piirustukset ja kirjallisen selosteen. Suunnitelman toteutuksesta ja työnjaosta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Räätälöidyt sisustuspalvelut toiveidesi mukaan

Rakennusbudjetissa sisustussuunnittelun osuus on usein summaltaan pieni, mutta sen merkitys on kuitenkin suuri kodin toimivuuden ja tunnelman kannalta! Uutta kohdetta suunniteltaessa minut kannattaa pyytää mukaan jo alkuvaiheessa, jolloin voimme yhdessä tarkastella tilojen toimivuutta ja kaavailla kalustesijoittelua. Kun rakentaminen on alkanut, jatkamme projektia esim. keittiösuunnittelun, kiinteiden kalusteiden ja pintamateriaalien valinnoilla. Lopuksi voimme pohtia huonekalujen hankinnan tai kunnostuksen tarvetta ja sijoittelua sekä piensisustusta.


Remonteilla pyritään yleensä muuttamaan tiloja toimivammaksi ja viihtyisämmäksi. Usein olen mukana pohtimassa, kaadetaanko seiniä valon ja avaruuden saamiseksi vai riittääkö vain pintamateriaalien uudistaminen. Tehdäänkö keittiöremontti vai riittääkö pelkkä ovien maalaaminen? Toteutetaanko kellariin kylpylä? Joskus yksittäisen huoneen käyttötarkoitus muuttuu, kun esim. lapsi muuttaa pois kotoa. Joskus elämäntilanne muuttuu niin, että hankitaan kokonaan uusi koti.


Joskus jo yksittäinen konsultaatiokäynti voi auttaa muutoksen eteenpäin viemisessä. Jos esimerkiksi vanha kesämökki alkaa maistua ja näyttää pelkältä puulta, voidaan tarvita sen ilmeen kirkastamista. On monia niksejä, joilla mökki saadaan näyttämään raikkaammalta ilman suuria remontteja. Joskus taas laajempi suunnitelma on paikallaan, jotta mökki saadaan tämän päivän toiveita vastaavaksi.

Apua asunnon myyntiin

Mielenkiintoinen osa työtäni on myytävien asuntojen stailaus. Stailauksella tarkoitetaan kohteen saattamista parempaan myyntikuntoon. Uuden myytävän kohteen stailaus auttaa ostajaa hahmottamaan asunnon kokoa ja tunnelmaa. Pelkkä silmäys viihtyisäksi kalustettuun olohuoneeseen luo ostajaehdokkaalle mielikuvan siitä, kuinka kauniin kodin hän voisi siihen luoda. Hyvin toteutettu stailaus voi myös nostaa asunnon myyntihintaa.


Joskus myös juhlatilat kaipaavat stailausta, sillä vuokrattavat tilat ovat usein ilmeeltään melko riisuttuja ja jopa ankeita. Suunnittelijana autan tekemään juhlatilasta viihtyisän.